Internet stvari  

Infenso internet stvari

INTERNET STVARI TEMELJ JE DRUŠTVENOG RAZVOJA

Pametna rješenja u gradovima i kućanstvima imaju sve važniju ulogu u svakodnevnom životu.
Internet stvari – umrežavanje informacija, uređaja i ljudi nova je infrastrukturna podloga razvoja.
Infenso d.o.o. je regionalni partner tvrtke IoT Net Adria d.o.o. (hrvatski partner SIGFOXa), vodećeg globalnog servisa za povezivanje uređaja (IoT – Internet of things/internet stvari).

SIGFOX niskoenergetska širokopojasna bežična tehnologija (LPWA) prisutna je u preko 30 zemalja svijeta. Smanjuje troškove i potrošnju energije potrebne za sigurno povezivanje uređaja (u oblaku). Mreža je primjenjiva u industrijskoj proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu, prometu, upravljanju zgradama, zaštiti okoliša…

Cilj IoT Net Adria d.o.o. je razvoj prve nacionalnu mreže za internet stvari u Hrvatskoj kao dio globalne Sigfox mreže te stvaranje okružja koje će potaknuti tvrtke i pojedince da se uključe u razvoj softvera, aplikacija koji rade na Sigfoxovoj tehnologiji.

IoT mreža

Smanjuje troškove i potrošnju energije potrebne za sigurno povezivanje uređaja u oblaku. Mreža je primjenjiva u industriji, poljoprivredi, zdravstvu, prometu, upravljanju zgradama, zaštiti okoliša…

Pametni gradovi

Današnji gradovi susreću se sa brojnim izazovima koji zahtijevaju nadzor brojnih međusobno povezanih učinaka. Internet stvari olakšava pračenje i efikasno mjerenje tih učinaka čime olakšava vođenja grada.

Pametni dom

Tehnologije pametnog doma pomažu u upravljanju i sigurnosti Vašeg kućanstva. Reguliracija potrošnje energije, regulacija temperature i nadzor na daljinu putem mobilnih uređaja internet stvari maksimalno pojednostavljuje.

 
Ministarstvo regionalnoga razvoja - logo
LPT - logo
HAIX - logo
Županijska bolnica Čakovec
Državni arhiv za Međimurje
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
E-ŠKOLE
Dom zdravlja Čakovec